Whiskydestilleri - vi bygger!

Thornæs Destilleri er nået til et vendepunkt. Fra at have været et entusiastisk, lovende, inspirerende - men ikke desto mindre, et skrivebordsprojekt - er det i disse dage ved at forvandle sig til virkelighed.

Nordsjællands første whiskydestilleri er i disse dage under opførsel i en renoveret hestestald fra 1923. Stalden, som oprindeligt blev bygget for at huse datidens foretrukne trækdyr, hører hjemme på gården Falkendal, som ligger lige nord for Hillerød. Lige udenfor hoveddøren finder man noget af Nordsjællands smukkeste natur med udsigt til Sjællands største skov, Gribskov, og den smukke Solbjerg Engsø.


Udstyret er bestilt - datoen er sat (næsten)


Navnet Falkendal stammer ikke overraskende fra de mange tårnfalke, der yngler i området. Den store gård kunne nu snildt have heddet Ørnebo eller Dådyrsminde, for området er spækket med vildtliv, der holder til i Gribskov, eller som kommer langvejs fra og bruger søen som hvilested og madpakke.

Arbejdet med at konvertere den gamle bygning fra stald til destilleri er godt i gang, og selvom der endnu mangler en del, før vi kan fyre op under kedlerne, er vi fast besluttet på at køre vores første batches i november måned.

Der er udstyr på vej fra hele verden - Portugal, Italien, Tyskland og fjernøsten - og når alt er forbundet og klar til start, vil vi være et af de få destillerier i Danmark, som har valgt at opvarme vores kedler med damp. Hvilken effekt det har på destillatet, fortæller vi om en anden gang - men vi mener selv, at den er ganske positiv.
 

Work in progress


De næste uger vil blive hektiske, og der vil komme til at ske rigtig meget i forhold til indretning, installation, test af udstyr og meget, meget mere. Vi vil forsøge at holde jer opdateret om vores fremskridt så godt som muligt via nyhedsbrev og de sociale medier.

Indtil da kan vi byde på en lille billedkavalkade, der giver en fornemmelse af stedet og det arbejde, der er i gang på gården. 

Det gamle betongulv fjernes.

Punktfundamenter er sat til ny bærende konstruktion.

Gribskovsmeden svejser fødder på ståldragerne og fæstner dem til fundament.