Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Pressemeddelelse - 9. februar, 2023: Whiskydestilleri i succesfuld pengerejsning

Pressemeddelelse - 9. februar, 2023: Whiskydestilleri i succesfuld pengerejsning

Pressemeddelelse - 9. februar, 2023: Whiskydestilleri i succesfuld pengerejsning

Whiskydestilleri i Nordsjælland rejser over 4 mio. kr. til yderligere vækst

Onsdag morgen den 8. februar kunne ejerne af Thornæs Destilleri A/S konstatere, at ejerkredsen er blevet udvidet med adskillige længder. Ikke færre end 148 har valgt at følge destilleriets opfordring til at købe ejerandele via den netop overståede Equity Crowdfunding-kampagne. Med den anseelige pengeindsprøjtning har Nordsjællands whiskydestilleri nu fået fornyede kræfter til fortsætte vækstrejsen.

Efter en tre uger lang kampagne står det nu klart, at selv i en tid med udbredt forsigtighed i hele investormiljøet, så kan det stadig betale sig at række hånden frem. Også selvom det, man har på menuen, ligger meget langt fra det traditionelle udbud af investeringsmodne projekter.

”Vi har rejst over 4 mio. kr. i en tid, hvor man vist godt kan tillade sig at sige, at investorklimaet er til den kolde side. Det er vi naturligvis meget tilfredse med – også selvom vi faktisk bad om lidt mere. Jeg tror, en af grundene til, at vi er lykkedes, er, at vi er en virksomhed, der falder lidt uden for de traditionelle kriterier. Der er ikke rigtig noget at sammenligne med”, siger founder og direktør i Thornæs Destilleri, Torben Thornæs Andersen.

En vigtig pointe gennem hele kapitalrejsningen har været at forklare markedet mekanismerne for whiskyproduktion. I modsætning til andre typer virksomheder, hvor værdien kan være vanskelig at fremskrive, fordi der fx er tale om en immateriel service, så er værdien af whiskyproduktion lidt mere transparent.

”Whisky er et af de få produkter, som ikke har en udløbsdato. I stedet bliver den mere værd med tiden, når den ligger og modner, og vi har faktisk set, at priserne, som whisky bliver handlet til på whiskybørserne, har oversteget de senere års inflation. Det ligner med andre ord en ret sikker investering - selv i krisetider”, siger Torben Thornæs Andersen

Crowden giver kapitalrejsningen længere rækkevidde

Allerede inden destilleriet åbnede for runden med crowdfunding, havde man sikret sig opbakning fra en række vægtige investorer. Det er en forudsætning for at lykkes, at der er nogle få, som starter med at tage en større bid af kagen.

”Vi var så heldige, at der allerede fra starten var fortegnet en stor portion aktier. Det er professionelle investorer, som kigger kritisk på os, og som kan se et økonomisk potentiale. Man kan sige, de foretager en slags due diligence på markedets vegne – og derfor er de meget vigtige i processen”, siger Torben Thornæs Andersen

Men efterfølgende er det småinvestorerne, som rykker ind. Deres lommer er måske ikke så dybe som de professionelle investorers, men med tiden kan deres betydning blive endog meget vigtig.

”Småinvestorerne er selvfølgelig også interesseret i at få et afkast, men der er rigtig mange, som primært investerer, fordi de ser noget, som inspirerer dem. Fascinationen af hele destilleringsuniverset er noget, vi mærker næsten dagligt, når folk besøger os på destilleriet. Derfor føler jeg mig sikker på, at vi med den brede investorgruppe har fået en masse ambassadører, som med glæde vil hjælpe os med at udbrede kendskabet til Thornæs”, siger Torben Thornæs Andersen.

Over 4 millioner giver ekstra tro på fremtiden

Det er dyrt at lave whisky, især i begyndelsen hvor langt de fleste penge havner i whiskytønderne, som skal ligge og modne i flere år. Med penge på kontoen bliver den rejse lidt lettere for Thornæs Destilleri, som nu har råd til at skalere produktionen og samtidig investere i salgsressourcer.

”Vi kan gøre rigtig meget, med de penge vi har fået ind. Målet er at styrke forretningen, så behovet for yderligere kapital kommer i det rigtige tempo. Vi har jo en drøm om at blive noteret på et tidspunkt, og denne pengerejsning er designet som et skridt på vejen. Nu får vi ro til at arbejde målrettet med vores vision om at lave Danish Single Estate Whisky med økologisk korn fra egne marker. Den vision er kommet meget tættere på nu,” siger Torben Thornæs Andersen.

For yderligere informationer kontakt:

Torben Thornæs Andersen
Founder, MD and Head Distiller
Thornæs Destilleri A/S
Mob. +45 5091 5890
Mail 
torben@thornaes.com

  

Fakta om Thornæs Destilleri A/S

Find senest opdaterede oplysninger om Thornæs Destilleri i faktaarket, som du finder på blogsiden.

 

Press Release - june 21, 2023: New sales people on board

Press Release - june 21, 2023: New sales people on board

PRESS RELEASE Originally released June 13, 2023 – Kagerup, Denmark Edited June 21, 2023 Experienced forces are called in to help boost sales at Thornæs Distillery On June 1 Thornæs Distillery welco...

Read more